Trafoleden

enter image description here

Nettside: Trafoleden

Vi er et par sykkelentusiaster og arkitekter som har startet et initiativ vi kaller Trafoleden. Vi vil transformere de gamle transformatorstasjoner på Jæren, som er under utfasing, for at skape en hel rekke opplevelser langs kysten.

En av ideene er at utvikle noen av tårnene som overnattingssteder, hvor vandrerer og syklister kan overnatte på deres tur langs vestkysten ad Nordsjøruten, pilgrimsleden, eller blot turister på tur for at oppleve Jæren.

Tårnkioskerne, som de kaldes på fagsprog, er historiske pejlemærker som mange i lokalområdet kjenner på deres monolittiske karakter, der oppstår når man skal lave et transformatorhus med forbindelse til luftledninger.

Vi utvikler prosjektet i samarbeide med lokale krefter, sykler ut og besøker folk, inviterer ut på tur og holder workshops for alle der er interesserede. Vi samarbeider nu med Stavanger Turistforening. Bli med på workshop og tur til våren. Send mig en mail, så får du beskjed.

Prosjektet er startet av Karl Emil Sødergren & Rune Arleth.