Trafoleden

Trafotårn ved Obrestad Fyr. Trafotårn ved Obrestad Fyr.

Trafo nr. 27, med eks. sidebygning og plattform.
Trafo nr. 27, med eks. sidebygning og plattform.

Website: TRAFOLEDEN.NO

Vi er et par sykkelentusiaster og arkitekter som har startet et initiativ vi kaller Trafoleden. Vi vil transformere de gamle transformatorstasjoner på Jæren, som er under utfasing, for at skape en hel rekke opplevelser langs kysten.

En av ideene er at utvikle noen av tårnene som overnattingssteder, hvor vandrerer og syklister kan overnatte på deres tur langs vestkysten ad Nordsjøruten, pilgrimsleden, eller blot turister på tur for at oppleve Jæren.

Tårnkioskerne, som de kaldes på fagsprog, er historiske pejlemærker som mange i lokalområdet kjenner på deres monolittiske karakter, der oppstår når man skal lave et transformatorhus med forbindelse til luftledninger.

Vi utvikler prosjektet i samarbeide med lokale krefter, sykler ut og besøker folk, inviterer ut på tur og holder workshops for alle der er interesserede. Vi samarbeider nu med Stavanger Turistforening E-verkene og mange flere. Bli med på workshop og tur til våren. Send mig en mail, så får du beskjed.

Prosjektet er startet av Karl Emil Sødergren & Rune Arleth.

Å dele et tårn i to.
Å dele et tårn i to.

Å dele et tårn i to.
Vandrerhjem - Overnatting med terrasse.

Stormtrafo
Storm og vintersol over jær-landskapet. Trafo indrettet til overnatting. Der er arbeidet med de oprindelige proporsjonene for at skape en subtil komposition af åpninger og relief. Herfra er det mulig å kose seg og nyte den fine utsikten.

Stormtrafo
Skrive-tårn. Et sted for fordypelse og konsentrasjon. Forfattere, journalister og diktere kan ta inn på tårnet over kortere eller lengre perioder.

Klatretårn
Klatretårn.

Kunsttårn
Kunsttårn

Kunsttårn
Elvatrafo